+31(0)6-53378499 info@coloredview.com

 

Doorgaans zijn de ramen van boten en caravans ongetint of zeer lichtgetint. Dat is prima om het recreatievoertuig water- en winddicht te maken en om erdoor naar buiten te kijken. Maar veel verder gaan de voordelen niet. Met een kleine aanpassing is er veel meer comfort te behalen. Bij mij gaan recreatie en comfort prima samen, waarschijnlijk geldt dat ook voor u. Vandaar dat ik de belangrijkste voordelen van donker gekleurde ramen maar eens op een rijtje gezet heb.

 

Voordeel 1: donkere ramen maken een boot, camper en caravan mooier

Tja, het oog wil ook wat. Het uiterlijk van uw boot, camper of caravan heeft al een grote rol gespeeld bij de aanschaf. U gaat er toch mee de weg of het water op en u staat er toch mee op de camping of ligt ermee in de haven. Kijk maar eens naar uw recreatievoertuig, of kijk naar een afbeelding ervan en beeld u zich eens in hoe veel mooier het wordt met donkere ramen. Het is waarde verhogend!
Als u een boot of caravan aan het opknappen bent, dan heeft u waarschijnlijk de ramen er toch al uitgehaald. Het is dan een kleine moeite om deze te laten verfcoaten. Als het om een nieuwere boot of caravan gaat, dan wordt per geval bekeken en besproken of het glas eruit gehaald moet worden of niet.

 

Voordeel 2: verfcoating verhoogt uw privacy

Donkere ramen bemoeilijken het naar binnen kijken. Op mediterrane campings staat u vaak dicht naast uw buren. In havens zit er doorgaans een smalle steiger tussen u en uw buren en als u onderweg bent, komt u vaak direct  tegen een andere boot aan te liggen. Het is dan prettig als uw naastgelegen vakantiegangers dan niet makkelijk naar binnen kan kijken. Aan de andere kant kunt u wel naar buiten kan kijken en hoeft u de gordijnen overdag niet dicht te doen. Wel zo prettig! Een kleine ingreep: het laten coaten van uw ramen, kan een groot verschil maken.

 

Voordeel 3: door filtering van het zonlicht is het erg comfortabel

Op het water is weinig schaduw te vinden. Tijdens het varen lukt het doorgaans goed om de temperatuur in uw boot prettig te houden, als u stil ligt is dit echter een ander verhaal. Dan kan de temperatuur snel oplopen. Donkere ramen houden veel zonlicht en daarmee warmte buiten. Daarnaast is het prettiger aan uw ogen, omdat het de schittering van het water sterk verminderd. Vergelijk het maar met het dragen van een zonnebril.
Uw camper of caravan staat waarschijnlijk regelmatig in de volle zon. De temperatuur loopt dan snel op. Met donkere ramen blijft uw caravan of camper koeler dan met gewone ramen.
Een bijkomend voordeel is het feit dat ramen met een kleurcoating verkleuring van uw meubels en stoffering tegen gaat.

 

Bonus voordeel: donker getinte ramen verkleinen de inbraakkans

Doordat u het zicht van buiten naar binnen verminderd als u uw ramen van een verfcoating laat voorzien, zijn uw spullen minder zichtbaar. ‘Gelegenheid maakt de dief.’ Wanneer uw waardevolle voorwerpen direct in beeld zijn voor kwaadwillenden, dan vergroot u de kans dat er bij u ingebroken wordt. Met donkere ramen is de kans groot dat ze verder lopen naar caravans of boten waar ze ongehinderd de boel kunnen checken.

Helpen deze voordelen u over de streep om de ramen van uw boot, camper of caravan te laten verfcoaten? Neem dan contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag om uw recreatievoertuig te upgraden en uw vakanties comfortabeler te maken.