+31(0)6-53378499 info@coloredview.com

 

De voornaamste functie van autoruiten is het wind- en waterdicht maken van de auto. Terwijl u toch naar buiten kan kijken. Als bijkomend voordeel zorgen ze ervoor dat u geen insecten in uw gezicht krijgt tijdens het autorijden. Standaard autoruiten voldoen prima aan deze functies. Dat maakt de noodzaak om iets te veranderen kleiner.

 

“Gekleurde ruiten worden lelijk”

Ik zie inderdaad regelmatig autoruiten waarbij de kleurlaag ernstig beschadigd is. Er zitten luchtbellen onder de kleurlaag, er zijn krassen waarbij de randen opkrullen of hoekjes hebben losgelaten. Met name de ruiten die regelmatig naar beneden en omhoog gedaan worden, zoals bij de bestuurderskant, zien er vaak slecht uit. Dit alles wordt veroorzaakt door de materiaalkeuze. Bij het verfcoaten van autoruiten wordt er een stevige dunne laag aan de binnenkant aangebracht.
Ondanks dat de coating hard en krasvast is, kan er een kras op komen. De kras wordt echter op den duur niet breder. De coating is zo sterk, zodat zelfs het zijraam van de bestuurder jarenlang mooi blijft.

 

“Donkere ruiten zijn verboden in Nederland”

Voorruiten en de zijruiten ter hoogte van de bestuurder mogen in Nederland inderdaad niet donker gekleurd worden. Maar tussen kleurloos en donker zitten heel veel tinten. De meeste mensen kiezen ervoor om de voorste ruiten een lichtere tint te geven en de achterste ruiten een donkerdere tint. Doordat het dezelfde kleur is met een paar tinten verschil, ontstaat er een mooi geheel.
Voor de voorruit is er een extra sterke coating beschikbaar, van kleurloos tot donkergetint (donkergetinte voorruiten worden in de scheepvaart en bij landbouwwerktuigen regelmatig toegepast). Deze coating is voorzien van een UV filter, waardoor het zonlicht gefilterd en de warmte deels tegen gehouden wordt. Het maakt autorijden op zonnige dagen prettiger.

 

“Ik heb een bolle ruit: dat kan nooit strak gekleurd worden”

Er zijn inderdaad maar weinig vlakke autoruiten. De ruiten zijn een onderdeel van de totale stroomlijn van auto’s. Er zijn verschillende manieren om autoruiten te tinten. Hoe extremer de vorm, hoe groter de uitdaging om een strak eindresultaat te krijgen. Bij het aanbrengen van verfcoating is een kromming van de ruit geen probleem. De gecertificeerde ColoredView coaters worden getraind om de verfcoating gelijkmatig aan te brengen op elke vorm en elke ondergrond. Zo bent u verzekerd van een strak eindresultaat.

En… zijn getinte autoruiten nog steeds niets voor u? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw auto? Neem contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden.